tiistai 19. huhtikuuta 2011

Maalämmöstä tuntikehykseen

Kevät. Tuntikehys. Haravointi. Maalämpö. Unikaveri. 

Aivan mahtavaa, että viikon aikana on tullut kevät!
Lumivuoret ovat sulaneet pihalta, toki paljastaen altaan törkykasaisen haravointiurakan. Sadat kukkasipulit pukkaavat pintaan, osa niistä yhä vieläkin Aune-mummun peruja. Huomaan aamuisin tutkivani kukkia kuni mummuni aikoinaan. Vielä en kylläkään niille puhu. Ainakaan paljoa.

Rehtorin työssä on tulevan suunnittelun aika. Olen jännän äärellä; ei harmaintakaan aavistusta mistä pitäisi aloittaa. Eilen sain tietooni tuntikehyksen, jotenkin pitäisi järkevästi sijoittaa muutama sata vuosiviikkotuntia, jotta kolmisenkymmentä alaistani saisi työtään tehdä ja leipäänsä ansaita. Tulen kyllä saamaan opastusta, mutta jos teillä jollain on kätköissä "Aloita tästä, kolme vinkkiä lukujärjestyksen tekijälle" -opas, niin otan ilolla vastaan.

Kävimme talonmieheni IKJ:n kanssa tutustumassa maalämpöön. Sitten kun voitan lotossa ja lunastan taloni ja remontoin sen uuteen uskoon, niin sitten tämä talo lämpiää maalämmöllä. Hieno systeemi, kallis investointi, mutta luultavasti siihen vielä jonakin päivänä tulen (tulemme) investoimaan. On jotenkin syntisen salatun kiehtovaa se, että IKJ on suunnittelemassa tulevaa kanssani, liittyi se sitten talonpitoon tai mihinkä muuhun tahansa. Supatamme keskenämme mitä kaikkea aiomme yhdessä tehdä, emme halua, että entinenmies saa tietää mitään.

IKJ on asunut täällä koko viikon. Hassua. Ihanaa. Outoa. Kutkuttavaa. Tähän voisi vaikka tottua.... Onko ihanampaa kuin yhdessä unen keskellä havahtua, kuiskata "märakastansua" ja jatkaa unia. 
En ihan heti keksi.

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Tämä sai mut itkemään. Sts.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...