perjantai 29. huhtikuuta 2011

Potkupuvusta miesten pukuun

Muhvi pääsee kesällä ripille. Edessä siis rippileiri, konfirmaatio, juhlat kotona. Pojalla puku ja suittu kampaus, äiti kaunis hehkeä tyyni sees. Jännitysmomentin tuo tietenkin juhlien ensi-kertaa-eron-jälkeen -mentaliteetti. Olen kutsunut entisenmiehen ja uudenvaimon juhliin ja toivon sydämeni pohjasta että he tulevat. Toivontoivontoivon.

Tänään ostettiin pojalle puku. Kyyneleet tulvahtivat silmiin, kun katsoin poikaani sovittamassa takkia kokoa 46, housuja kokoa 30. Pitkä ja laiha, leveäharteinen. Hontelohonkkeli varsa, poikaseni.
Onneksi yhteispohjoismaisella miestenvaateketjulla on rippilapsi- (ja yh-äiti-) ystävälliset hinnat. Hyvännäköinen nuoren puku 99e. Ja outlet-kaupasta löytyi vielä farkut 40 eurolla. Nyt on kasvavalla varsalla vermeet.

Kasvun näkee kohisten tässä kasiluokan keväässä. Raajat venyy, mieli ei. On se varmaan itsestäkin outoa, kun peilikuva viikottain päivittyy, ei se ihme, ettei aina ihan tiedä miten olla.

Olen ylpeä pojastani ihan joka hetki. Ja ehkä käyn tänä iltana vintissä vähän hipeltämässä sitä potkupukua, ihan vain menneiden vauva-aikojen muistoksi.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...