perjantai 8. huhtikuuta 2011

Talonpitoa

Luulin marraskuussa tilaavani öljyä koko talveksi. Väärin luultu: säiliöt tyhjillään jo nyt. Aika karua touhua, näillä öljyn hinnoilla sitä tuntee polttavansa seteleitä, jotta saa mökkinsä lämpimäksi.

Sisälämpötila pienemmäksi (kylmähköksi), veden lämpötila alemmaksi (suihkuvesi ei enää niin suloisen lämmintä) ja takan käyttöä enemmäksi (puiden haku jokapäiväiseksi rutiiniksi). Siinä Heleijan energiansäästökampanja.

Ja tiukka budjetointi, jotta saa seuraavan öljylaskun maksettua viidessä erässä. Ne ei enää kuulemma "harrasta" kymmentä erää. Toisaalta se on ihan hyvä, sillä kymmenessä erässä maksettuna se öljy on jo horastu loppuun ennen viimeistä erää ja sitten täytyy tilata uutta ja sitten täytyy maksaa tuplasettiä...

Onpahan taas yksi syy lisää käydä hymyssä suin töissä.

Parhaillaan odotan nuohoojaa. Tulis nyt jo, kun kerran lupasi. Kaksi tulisijaa ja pannun putsaus. Paljonkohan se maksaa...?

Talonmiestaitoni ovat kehittyneet huimasti viimeisen puolentoista vuoden aikana. Entinenmieshän hoiti ennen kaiken "miehisen". Lähtiessään ja minut neuvottomaksi jättäessään sanoi vaan, että "ota selvää". Otanhan minä. Olosuhteiden pakosta.

IKJ on luvannut olla talonmieheni. Etänä se on vaan hieman hankalaa hoitaa. Yhteenmuuttamisesta on puhuttu sivulauseissa, nyt viime aikoina ehkä hieman enemmän. En halua pitää kiirettä, en halua hosua, en halua, että se on vain järkevää, kätevää ja taloudellista. Haluan, että se tuntuu kaikista kuudesta ihmisestä oikealta ja ihanalta. Jos meitä olisi vain kaksi, olisimme jo vaikka mitä :)

Nuohoojaaaaaaaaaaaa, missä sä ooooot?

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Lisää! Sts.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...