sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kunto remontissa

Vietin viime viikon Siuntion Hyvinvointikeskuksessa, kuntoremonttikurssilla. Viikko oli rankka, mutta antoisa ja hyödyllinen. Ohjelmassa oli monipuolisia lajikokeiluja ja tehokasta liikuntaa ilolla. Lapsuuden ja nuoruuden kokemukset ei-niin-lahjakkaan-liikkujan syyllistämisestä jäivät vihdoinkin taa. Miksi ihmeessä mun liikunnanopettajat aina vain syyllistivät? En pysty mitenkään käsittämään sitä, en en en.

Suosikkilajejani viikon varrella olivat kickbiking, fysioboxing, fitball-jumppa ja tietenkin vanhat rakkauteni zumba ja sauvakävely.
Tiesin, että olen huonommassa kunnossa kuin aikoihin, olenhan jättänyt liikunnan minimiin, ajanpuutteen ja motivaationpuutteen vuoksi. Olen pussaillut sohvannurkassa ja syönyt IKJ:n kulinaristisia herkkuruokia. Ei siinä lenkille kuulkaa ehdi, eikä edes halua lähteä.

Testien perusteella kuntoni on keskinkertainen. Lihasmassaa pitää lisätä ja viikottaiset urheilut tulisi olla 3-4  kertaa viikossa, sykealueella 120-140. Ja sykettä 160:kin pitää aika-ajoin härnätä.
Tämä kaikki on ihan helppo totetuttaa: tunti liikuntaa päivässä, ei ole kuin tahdosta kiinni, ihminen ehtii mitä haluaa. (Tietenkin kohta katkaisen koipeni ja kahdeksan viikon kipsi romuttaa kuntoni erittäin heikoksi...)

Toinen testattu juttu on kehoni koostumus: liian vähän lihasta ja liikaa rasvaa. Ihan liikaaliikaa rasvaa. Nyt on siis pakko aloittaa se jo muutaman kuukauden mielen päällä keikkunut ravintoremontti.
Olen laihduttanut kaksi kertaa elämässäni, sillä lailla kunnolla: ensimmäisen kerran vuonna -93 ennen häitä ja toisen kerran vuonna -99 Boheemikeijun syntymän jälkeen. Nyt on kolmas kerta.

Tavoitteiden saavuttamisen varmistamiseksi varasin syyskuun loppuun uuden testikierroksen. Sama paikka ja täysin eri tulokset. Uusi aika on alkanut! Taidan ostaa tämän kunniaksi Nomination-koruuni uuden palasen, olisiko blingbling -lenkkari hyvä?

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Mä oon ylpeä susta ja kateellinen - taas! Sts.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...