maanantai 13. kesäkuuta 2011

Eksät ja nyksät samassa veneessä

Tittidii, oltiin rippileirin vierailupäivässä. Minä, Boheemikeiju ja IKJ. Ja entinenmies ja nykyinenvaimo. Ensikohtaamiset ja "kohteliaat" kättelyt. Siinä sitä istuskeltiin rivissä ja seisoskeltiin ryhmässä. Ilmoja pidelly ja jäitä poltellessa, sano.

Mutta hienoa, mahtavaa ja ihanaa Muhvin kannalta.

Riparilaisten oli pitänyt kirjoittaa kirjeet vanhemmille, isoset lukivat ne ääneen.
Lukeminen kesti aika kauan, ajatukset jo turtuivat. Kunnes loppumetreillä aivoni rekisteröivät lauseet: "...toivoisin, että saisitte vihdoin keskusteltua keskeneräiset asiat keskenänne ja toivoisin, että pystyisitte jatkossa keskustelemaan toistenne kanssa meihin lapsiin liityvät asiat.  ....minua myös surettaa se, että äiti joutuu yksin tekemään kaikki kotityöt....." Kyyneleet oi kyyneleet, pysykää siellä luomien takaisessa tynnyrissä. -Ei ne pysyny.

Lapsi siis toivoo, että vanhemmillaan olisi keskusteluyhteys. Ei ole kohtuuton toive. Mutta vaikea on yhteyttä luoda tahi ylläpitää, kun toinen osapuoli ei halua. Pysty. Kykene. No, antaa ajan kulua ja veden virrata Vantaassa. Toivon, että entinenmies jonkun osan lapsensa toiveesta rekisteröi.

Onhan se totta, että olen tässä puolentoista vuoden aikana miltei nyykähtänyt kotitöihin ja talonpitoon. Mutta jotenkin sinnitellyt ja nykyään jo aivan hyvin pärjäilen, iso kiitos IKJ:lle.
Säälittää se, että Muhvi on joutunut äidin jaksamisesta murhetta kantamaan.

Kaikenkaikkiaan poika oli onnellisen oloinen, viihtynyt leirillä mainiosti ja sanoi vielä, että voisi kuvitella tulevansa uudelleen, ehkä isoseksi. Uskoonko se siellä vielä hurahtaa :) Ei haittaa, kyllä mahtuu perhepiiriin sitäkin sorttia, tekisi ehkä jopa hyvää. Ja puheesta minulta jäi kuulematta se alkuosa, eli "Iloitsen, että..." Olen varma, että Muhvi kyllä iloitsee monestakin asiasta.
Rippijuhlakutsun kuva. Kaikki symboliikka löydettävissä.


Ja eräs erittäin ihku tyttö lauluesityksessä ihan selvästi Muhville söpöili. Oijoijoi, IKJ:kin huomasi saman, ei ole edes minun romanttista haihatteluani.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...