tiistai 28. kesäkuuta 2011

Jos tilkan viiniä maistaisin

Hellepäivä laskee iltaan.

Palasin kotiin miltei viikon mökkireissulta, ensin hurjaa juhannusfestaria viiden perhekunnan voimin, sitten yksinoloa pari päivää. Ai että teki hyvää.

Ensimmäistä kertaa ikinä osasin olla mökillämme. Puuttui kaikki se suorituspainotteisuus mitä entisenmiehen kanssa oli. Luin ja lorvin minä silloinkin, mutta huonolla omallatunnolla. Nyt oli toisin.
Turnauskestävyyteni juhannusfestareiden tiimoilta alkoi loppua kolmannen illan kohdalla, enkä nyt tarkoita alkoholia. En saanut sinä yönä unta, kun rintaa puristi ajatus siitä, että entinenmies tulee seuraavana päivänä hakemaan lapsiaan. Mutta se meni hyvin; ei kai sitä kahden minuutin pysähdyksen aikana voi mitään katastrofeja aikaansaada. Varsinkin kun ei sano mitään. Kirvesvarret vaihdettiin uudenvaimon kanssa ja voih mitä vahingoniloa tunsin, kun he pitkin hampain ottivat Niilo-kanin häkkeineen mukaan matkaan.

Nyt olen kotona. Siivonnut, kantanut kamoja paikoilleen, potenut ähkyvatsaa. Iltapalaksi tein tomaattimozzarellatimjamileivän ja pakko sitä näin hellepäivän iltana on kylmä valkkarilasillinen juoda. Kaksi. Kohta menen saunaan ja suoritan kesäisen karvanpoiston ihan vaan IKJ:n iloksi. Huomenillalla me vihdoinkin olemme KAHDEN.

IKJ:llä on muuten ollut aika railakas sosiaalinen kausi tässä kevään lopuksi. Emme oikeasti ole olleet kahden sitten toukokuun alun. -Eiku oli yksi ilta heti koulujen päättymisen jälkeen. Mutta senpäiväistä menemistä ja tulemista ja sunmunlapsia ollut koko ajan, että ihme että näinkin umpuvaiheessa oleva suhde on ilman tän kummempia tiuskimisia edennyt.

Mutta tässä se on käsillä, rakkausloma.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...