torstai 2. kesäkuuta 2011

Semmosta pientä kiirettä

Sanoinko mä, että koulun lopettaminen käy työstä? Mutta kivasta työstä, jota tosin saa paiskia ihan tosisnansa.
Kevätjuhlaa, läksiäisjuhlaa, todistuksia, siivousta, puheenpitoa, virkistysretkeä; pitkää  hommalistaa joka päivälle. Loma alkaa oppilailla ja opeilla, minä jään vielä tekemään töitä. Suvivirsi ei tarkoitakaan meikäläiselle tänä vuonna loman alkua.

Tuli jo ihan kommenttia, että taitaa Heleijalla pitää kiirettä, kun ei uutta tekstiä ilmesty. Totta, mutta niin paljon on ollut ajatuksia päässä, etten tiedä mitä niistä julkitoisin. On helpompi ollut olla hiljaa.

Tätä kirjoitan tajunnanvirralla sohvalla väsyneenä. Olen ollut työpaikan virkistysretkellä, ihmettelen vaan, että miten virkistynyt voi olla näin väsynyt. Oli kivaa; meidän yhteishenki vahvistuu ja voimistuu päivä päivältä. Ja mikäli minulta kysytään, haluaisin olla sen hengen virallinen vahvistaja tulevaisuudessa. Elämme jännittäviä aikoja.

Olen ollut tässä parin viikon aikana paljon poissa kotoa, poissa lasten luota, ja poissa IKJ:n luota. Ja kärsin aivan sietämättömästä ikävästä. Se puristaa rintaa ja ahdistaa ja tuo kyyneleet silmiin. Tuosta vaan; keskellä kaikkia ja kaiken keskellä.
Ikävä on ansaittua, sanoo viisas IKJ. Mutta en enää jaksa odottaa huomista, vihdoinkin syliin.

Tänään jouduin myös pelkäämään. Merimatka saaresta oli lyhyt, mutta hirveä. Aavalla tuuli olikin aika napakka, ja vene paukkui päin aaltoja aika tymäkästi. Tässä kirjoitettuna ei se tunnu miltään, mutta siinä ryskeessä mä pelkäsin kuollakseni. Menin kyyryyn pieneksi, nielin kauhun kyyneleitä ja toivoin että se kaikki loppuisi. Kerroin muillekin, että pelotti, mutta en sitä että kuinka paljon.
Kuvittelin itseni jo mereen kun vene halkeaa ja paiskautuu johonkin kiviin. Ja että miten ikinä lapset selviävät ilman mua.... väsyneen liioittelua joo, mutta minkäs mielikuvitukselle teet.

Boheemikeiju leipoo pullaa, Muhvikin on tulossa isänsä luota kotiin.


Kohta kaikki kotona koossa, ihanaa.
Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...