tiistai 9. elokuuta 2011

Kesän loppu
Villasukat jalassa, uuvuttavia työpäiviä takana, aamuheräämisen ongelmia... Niin se vaan loppui sekin kesä.

Rehtori on tormakkana aloittanut uudessa virassaan. Kaikki on valmista huomenna opettajien tulla töihin.  Olen innoissani, mikä on innostavan ihanaa.
Opettajakunta koostuu n. 20 opettajasta, joista kolmasosa on tänä vuonna uusia. Se on aika suuri määrä ja edessä on taatusti haasteita saada kaikki opetettua tavoille. 
Mutta samalla tunnen helpotusta siitä, että tälle kolmasosalle minä olen ainoa oikea rehtori. Heistä kukaan ei edes alitajuisen salaa ajattele, että ennen tehtiin kaikki erilailla... (Huom, en käyttänyt sanaa paremmin :)) He kuuntelevat sanomisiani ja tarkkailevat tekemisiäni ilman menneisyyden painolastia. Täytyy siis yrittää olla hyvä, kaikille.
Yksi ongelma on vielä ratkaisematta: mitä ihmettä mä paan huomenna päälle? Täytyisi olla jotain, jossa on ideaa, tyyliä, oikeaa otetta. Näyttää mallia, laittautua sopivasti, muttei liikaa. Oi ihana turhamaisuus.....tuskin yksikään miesrehtori näitä tänään pohtii.

Odotan arkea. Sitä, että lapset heräävät aamulla kouluun ja tulevat iltapäivällä kotiin. Menevät harrastuksiin ja joka toinen viikonloppu isälleen. Nyt kesällä he ovat olleet huomattavan paljon enemmän poissa kuin kotona. Talo on ihan liian tyhjä!
Pikkunen aloittaa koulunsa ensi viikolla. Innokas ekaluokkalainen. On aika viehättävää, että saan seurata pikkukoululaisenkin arkea vielä, omathan ovat jo yläkouluteinejä. 

Uusi vuosi alkakoon, tulkoon tästä hyvä vuosi kaikille oppilaille, opettajille, vanhemmille. Ja tälle uudelle rehtorille.
Ilon kautta!


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...