sunnuntai 21. elokuuta 2011

Listalla tänään

Olen aina tehnyt listoja. Viikon ruokalistoja, to do -listoja töissä, kauppaan kauppalistoja, matkalle lähtiessä pakkauslistoja. Kotiäitivuosinanikin tein jääkaapin oveen viikon ruokalistan valmiiksi; en tiedä sitten ketä varten, lapsethan söivät mitä vaan kuin myös entinenmies. Ehkä arki pysyi paremmin hallussa ja kaikenkaikkiaan listoja on kiva tehdä.

Viime viikon vedin hyvällä systeemillä: maanantain iltaruoka oli pakkasesta sulatettu nakkisoppa. Ruuan jälkeen vasta kauppaan ja sieltä viikon tarvikkeet. Illalla klo 20 tunsin itseni Wisteria Lanen ladyjä täydellisemmäksi, kun vedin uunista seuraavalle päivälle tarkoitetun makaronilaatikon. Sitä syötiin kaksi päivää.
Torstaille oli varattu kanapihvit ja riisisysteemit -ja aikaa tämän valmistamiseen. Toimi.

Syy tälle ennakoinnille ja suunnittelulle on se, että perilliseni ovat koko ikänsä saaneet pötyä pöytään puoli viisi. Uusi työni aiheutti sen, että dinner is served at five o´clock. Puoli tuntia myöhennystä siis, lapsiparat. Hyvin ovat selvinneet, paitsi niinä päivinä kun eivät ole viitsineet syödä välipalaa.

Tälle viikolle tulee kanakeittoa, joka on valmistettu tänään. Loppuruuat haetaan huomenillalla, huomisen inspiraation pohjalta.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...