maanantai 2. tammikuuta 2012

Brasilialaista ruokaa

Uudenvuodenjuhlissamme oli teemamaa, niinkuin jo viitenätoista vuotena aiemmin. Juhlimme uutta vuotta aina "perheseurapiirissä", eli 5 perheen muodostamana kokonaisuutena, noin kymmenen aikuista ja noin kaksitoista lasta.

Tämän vuoden teema oli Brasilia, osuuteni ruokapöydän tarjoiluun on tässä:



Sitruunainen broileri

- 4 maustamatonta broilerin rintafilettä
- Marinadi
- 3 dl rypsiöljyä
- yhden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 2 oksaa persiljaa
- 4 oksaa salviaa
- 4 limen lehteä
- hyppysellinen sokeria
- hyppysellinen suolaa
  
Soseuta marinadin ainekset hienoksi sauvasekoittimella. Kaada marinadi broilerifileiden päälle ja laita ne jääkaappiin noin kuudeksi tunniksi. Nosta marinoituneet fileet vuokaan, kaada osa marinadista fileiden päälle ja kypsennä uunissa 15-20 minuuttia noin 200 asteessa.
  
Korianterijuusto

- 1 rasia maustamatonta Hovi-juustoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1 ruukku korianteria
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl kasvisliemijauhetta

Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella ja kaada kypsennettyjen broilerifileiden päälle.

Tarjoa basmati-riisin ja grillattujen mangoviipaleiden kera.

Ohjeet löytyi sellaisesta linkistä kuin: http://www.turkuenergia.fi/valopilkku/index.php?page=02f304ee3d806b0845e2fdebbdd3c3a
Naurattaa tuo alkuperäinen lähde, turkulaista sähköenergiaa!

Jokatapauksessa ruoka oli mitä mainiointa: korianteri oli kova sana, marinoi broilerin sitruunan kanssa oikein maukkaaksi, muttei peittänyt aitoa makua. Ja korianterijuusto, joka kyllä oikeasti oli kastike, oli aivan tajuttoman järkyttävän hyvää. Siitä tulee tulevan kesän grilliruokien ehdoton hittilisuke.

Testatkaa ite!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...