lauantai 3. maaliskuuta 2012

Remonttihaaveita

Koska tämä talo on nyt kokonaan ja täysin oma, on aika ryhtyä suunnittelemaan talon arvon säilyttämistä. (Tai jopa nostamista..)
Mitä tälle kannattaisi tehdä?

Energiataloudellisesti olisi yltiöjärkevää uusia ulkovuori: vanhat rappaukset pois, uutta eristettä ja uutta ulkovuorta. Kallista, mutta ah, niin hyödyllistä. Teetettynä 40 000e.
Kiinteistövälittäjä sanoi, että tämä remontti ei oikeastaan kannata. Siihen laitetut rahat eivät tule näkymään talon myyntihinnassa tulevaisuudessa. (Ei sillä, että tätä Aunelaa oltaisi kenellekään ikinä myymässä.) Ja koska lämmityskustannukset ovat nytkin kohtuulliset, vaikka lämpöä taatusti menee harakoille, niin voipi olla, että ei ole remonttilistalla ekana.

Katon maalaus. Makuuhuoneen ikkunasta katsoin lumen alta paljastuvaa katon pintaa. Lumi vie mennessään maalia pinnasta. Pitänee maalauttaa uudelleen, muttei ole hengenhätää. Arviolta 5000e?
Samalla räystäslautojen maalaus ja muu siistiminen talon ulkopinnassa.

Katolla on pakko uusia tikapuut ja piippujen välinen kulkutikas. Nuohooja käski ja tämän aion toteuttaa heti lumien lähdettyä. Samalla yläkerrasta alas hätätikkaat. Tuo ruosteinen läjä 50-luvun tikasta ei houkuta edes paloharjoitusta pitämään, saati sitten tositilanteessa niihin turvautumaan.

Keittiöremontti. Ah ja voih, olisi ihana. 16 vuotta vanha keittiö toimii ja on ihan siedettävä. Mutta uusi keittiö olisi uuden symboli. 15000e seteliä pinoon, niin eiköhän se irtoaisi.

Olohuone, eteinen, Muhvin huone. Tämä kaikki uudistetaan ja freesataan tämän päivän vaatimuksiin. Ei kohtuutonta kustannusta.

Ja luksusta luvassa: takkahuoneen ovesta avautumaan suuri suojainen terassi, johon tulee puulämmiteinen palju. Ensi kesän heiniä...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tee ensin ne, joista tulee eniten onnelliseksi. Tee sitten vasta ne, jotka on järkeviä. Ja sitten joskus loput. Anna mennä! Sä oot kaunis, (rietas), onnellinen. Sts.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...