lauantai 31. maaliskuuta 2012

Vaihdoin väriä

Vaihdoin väriä blogissa, keittiöremontin suunnittelun kunniaksi.

Pöytätasoista tulisi ruskeita, ovista valkoisia ja vaaleanruskeita (tarkasti ottaen Niilo-kanin kylkikarvojen värisiä), uusista koneista rosterin värisiä, tiskialtaasta harmaanmusta.
Tyylissä haettu 50-luvun selkeitä linjoja ja muotoja ja värejä, koneet tietenkin tätä päivää, värit seesteiset, harmoniset ja raikkaat.

Suunnitelma on tehty ja kolmen tahon mielipiteitä kyselty, tietysti myös minun. Skype oli kuumana, kun eilen Minskin mies IKJ etänä hyväksyi ideani. Kiukku ja Oikku aikas innoissaan.

Tänään pitäisi myyjälle soittaa, että:

- keittiö valmiiksi ennen suvivirttä (ja mikä on korvaus mahdollisesta myöhästymisestä)
- jääkaapin viereinen kaapisto pois ja tilalle leveä jääkaappisysteemi jääpalakoneella
- nopean päättäjän etuna se jääkaappi ilmaiseksi
- mikron paikka astianpesukoneen yläpuolelle ja tavallinen kaappi tilalle
- ruma hana vaihdetaan sirompaan
- välitilan materiaalin (tapetti ja lasi) vieminen kulman yli vain kaapiston leveyden verran.

Ja jos nää kaikki onnistuu, olen valmis projektiin.

All inclusive -keittiö, minä "vain " tyhjennän vanhan. Siihenkin sain jo muoviset muuttolaatikot hommattua. Retkimeiningillä pari viikkoa: olohuoneen puolelle jääkaappi ja meidän ihku vanha mikro vm -92. Grilli on jo eilen korkattu parvekkeella, siellä saadaan kokattua kunnolla, jos pakottava tarve tulee. (Muhvi paistoi muuten eilen elämänsä ekat grillipihvit).

Yllätykset, joihin varaudun jo: muovimaton alta löytyy lautalattia, joka on kunnostettavissa.....se tulee maksamaan lisää. Listat, maalit ja sähköjohdot yms. maksaa taatusti paljon. Budjetin ylittyminen on fakta. Mutta kun siihen varautuu edes ajatustasolla, niin se ei tunnu niin kamalalta.
Ja sitäpaitsi: veljeni osti auton, joka maksoi 60000e. HAH, siihen hintaan mä saisin kolme ja puoli keittiötä. Eikä oo kuulemma autossa kiertoilmauunia eikä jääpalakonetta.

Pitäisi vielä valita se juuri oikea tapetti siihen välitilaan ja se juuri oikea 50-luvun utuinen värisävy seiniin.
Täältä mä katselin tapetteja.


Innostunut ja hämmentynyt olo: saako näin tehdä? Voiko remontin tehdä tosiaan näinkin helposti? Eikö olekaan pakko tehdä entisenmiehen tyyliin kaikki itse, halvalla ja halvemmalla ja aina vähän kesken jääden? Onko ihan hullua ottaa ensimmäinen laadukas vaihtoehto käyttämättä aikaa vertailuun, pohtimiseen, tuskailuun, organisointiin ja eri osapuolien väliseen aikataulutukseen?

Mikä ihaninta, IKJ:n mielestä just näin saa tehdä. Taaskaan mun ei tarvii miettiä miks rakastan sitä miestä, myös etänä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...