keskiviikko 29. elokuuta 2012

Armas arki

Muhville ja Boheemikeijulle on langetettu yhdet kotityöt heti kun tulevat koulusta: Muhvi sytyttää takan ja polttaa siinä pesällisen puita ja laittaa pellin ajallaan kiinni, Keiju tyhjentää tai täyttää tiskikoneen. Joka päivä.

Noh, ekana päivänä ei tapahtunut mitään, kumpikaan "ei ehtinyt". Toisena päivänä Muhvin omatunto pisti pojan töihin, mutta Keiju keksi ryhtyä raivaamaan oman huoneensa pikkuvinttiä käsityöpajaksi. Loistava idea ja toteutuskin, mutta tiskikone jäi äiteen hommaksi.

Kolmantena päivänä kone oli tyhjennetty, mutta Muhvi jäänyt jonnekin matkalle, koska ei vielä klo 16.20 ole kotona. Vai voiko koulupäivä kestää näin kauan..? Jos kestää, niin kohta kotiin tulee umpistressaantunut, nälkäinen, läksyjen jo etukäteen uuvuttama lapsonen, jolta ei voi vaatia mitään.

Lukio teettää kovasti töitä, varsinkin enkun opiskelu. Opiskelulahjoja jaettaessa Muhvi on ohittanut enkkujonon. Muissa jonoissa on oltu ajallaan paikalla, mutta miten on voinut käydä näin, että englannin kohdalla syvä kuoppa? Ja voi mikä murhe ja tuska. Onneksi äiti osaa opettaa, ja voi hyvänen aika kyllä minä vietänkin taas aikaa läksyjen parissa. Ehkä tämä joskus korvataan, ehkä.

Mutta muuten tämä sujuu ihan kivastikin. Tosin huomaan viettäväni kaiken arkisen vapaa-aikani lasten seurassa. Mitä jos sitä tänään irtautuisi vaikka elokuviin? Saako niin tehdä?

Tie pohjoiseen

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...