sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulurauhaa


Tästä kuvasta teetin joulukortit tänä vuonna, ifolorin lumisella reunuksella siitä tuli aika kaunis. Kuva on otettu lokakuun lopussa Kotkan Santalahdessa.
Kortin tekstinä "Joulurauhaa 2012".

Sitä tässä nyt olis tarjolla.

Joulukuu on ollut vilkas ja kiireinen. Koko hypetys alkoi lauluyhtyeen joulukonsertista 30.11. ja sen jälkeen olen ollut laulukeikalla torilla, kirkossa, syntymäpäivillä, sairaalassa, teatterissa. Vienyt joulumieltä, ja ajoittain jopa saanut sitä itsellenikin. Tosin talviautoilu keikkapaikoille on ollut haastavaa, minä kun en ole mikään superautoilija.
Ja keikkojen välillä on biletetty: pikkujouluja, laivaristeily, muuta perusillanviettoa. Ruokaa ja juomaa on mennyt kurkusta alas sitä tahtia, että vaaka hajoaisi, jos sen päälle kömpisin. En kömmi, uusi vuosi aloitetaan sitten rauhallisemmin.
Töissäkin olen ollut. Ja kaikki jotka tietävät millaista koulussa on  vuoden viimeisillä viikoilla, ymmärtävät ettei sielläkään nyt ihan kepeällä ja helpolla otteella ole vedetty. Kuusijuhlaa, puhetta, soittoa, laulua, harjoitusta, väsynyttä väkeä. 

Ja ikävöinyt olen. Viimeiset 10 päivää olen ollut erossa Silmänilosta, hän kun oli Levillä laskettelemassa. Oivoivoi kun on ollut haikeeta ja vaikeeta. Tänään, toivottavasti ihan kohta pääsen halaukseensa. Ai että mä sitä odotan.
Joulun vietämme erillämme, mutta joulupäivänä hän tulee tänne, eikä lähde muutamaan päivään minnekään.

Joulu on laitettu pikku hiljaa kuntoon tässä talossa. Lahjat, kuusi, ruuat ja rento joulumieli. Me ei nyt kolmistaan stressata mistään. Tosin Muhvi meni eilen jonkinlaiseen shokkiin kuunnellessan kun Boheemikeiju kertoi mitä hän on hankkinut lahjaksi kaikille ihmisilleen. "Siis pitäiskö munkin jotain lahjoja, mä en oo mitään kellekään...?" Sitten se hautautui peiton alle ja sanoi että tuli paniikkihäiriö. Pussailin isoa miehen kokoista poikaa ja sanoin, että tervetuloa isojen jouluun. Jouluna saadaan lahjoja, mutta ehkä myös annetaan niitä <3 Kaipa se poika ostoksille tänään vielä lähtee.

Meidän joulukalenteri on ollut mainio: joka päivä joku meistä on saanut paketin. Ja tikapuiden tyhjentyessä tilalle olen teippaillut joulukortteja. Laittaisin siis kuvankin, mutta tämän blogin ilmainen kuvatila on täysi. (Ilmeisesti sen takia kirjoitusintonikin on ollut vaisu, haluaisin niin liittää tähän aina tuoreen kuvan.)

Eilen aamulla korjasin ohimennen Keijun huoneen vesikiertopatterin. Haha, helppo homma; taas romuttui pala tuota mystistä "miesten työt on raskaita ja vaikeita töitä, huhhhuh" -myyttiä. Keijulla oli huoneessaan 10 astetta ja patteri aivan kylmä. llmasin patterin, avasin termostaatin, puhalsin sen puhtaaksi ei mistään, suljin, potkaisin putkia ja sanoin perkele. Heti alkoi lämpeämään.

Kaikki asiat taitaa olla mallillaan. Hyvää joulua kaikille lukijoille. Joulutoiveena olis kiva, jos jättäisit lukijanterveiset kommenttilaatikkoon...?

1 kommentti:

Heli kirjoitti...

Ehkäpä tärkein kehittämiskohde isojen joulussa on juuri tuo stressin välttäminen. Että miten pääsisi nauttimaan joulun tunnelmasta ilman ylenpalttista kouhkaamista? Pientä kehittymistäkin siinä tapahtuu, mutta haastetta riittää edelleen..

Onnellista, ihanaa ja varsinkin rauhallista joulupäivää sinne!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...