tiistai 9. huhtikuuta 2013

Entinenmies

Nyt tulee sitten sellaista vihapuhetta ja negatiivisten tunteiden vuodatusta, että ehkä parasta jättää lukematta. Mutta koska nämäkin on kai joskus hyvä oksentaa pihalle, ettei jää sisään jumimaan ja aiheuta vaikka syöpää myöhemmällä iällä, niin täältä tulee. Työaikana, raivon puna kaulalla.

Kysyin entiseltämieheltä tästä rippikoululaskusta. Sieltä tuli v-mäinen viesti, että maksanko minä sitten Muhvin kevarin vakuutusmaksun. Olemme sopineet, että minä hoidan lukiomenot ja hän kevarin. Eli mielestäni tämä rippikoulumaksu ei ikäänkuin kuulunut kumpaankaan.

En jaksanut ryhtyä väittelemään, vaan pyysin nöyrimmästi anteeksi että olin uskaltanut häntä lähestyä rahapulassani. Ja että olen äärimmäisen kiitollinen, kun hän jalosti hoitaa Muhvin kevariasiat. *ttuilua ihan koko viestini edestä.
Hän vastasi että he voivat kyllä leipoa täytekakut juhliin, ne kun on kalliita hankkia. Vaikka saher-kakut. Tsiisus, ne kirjoitetaan sacher-kakku *tana. -Oi kuinka ystävällistä, leipokaa te toki kakut. (Toivottavasti tulee rumia ja pahoja kakkuja, voin sitten auliisti mainita kenen tekemiä ne on.) 

Voi kun olisin niin riippumaton ja omavarainen, ettei mun tarvitsisi ottaa häneltä sentin senttiä. (Saan 300e/kk) Että voisin unohtaa hänet yhtä totaalisti kuin hän on poistanut minut elämästään. Yhteisen 22 vuoden ja 2 lapsen jälkeen. Joka päivä edelleen ihmettelen sitä, kuinka näppärästi hän vaihtoi perhettä ja jätti minut kuin nallin kalliolle yksin pärjäämään. Mistä hänen vihansa kumpuaa?
Ai niin, olihan siihen yksi selitys joskus vuosi sitten. Taloudellien ahdinkoni on kuulemma väliaikaista, koska tulossa on suuret perinnöt. Miten pieni ihminen, ja mitkä suuret perinnöt?
Ja miten voi isä olla näin kaukana lastensa arjesta? Eihän se tiedä mistään mitään, eikä tunne lapsiaan enää ollenkaan. Hänestä on tullut kaveri, jonka luo mennään hyväntuulisena kylään joka toinen viikonloppu. No, ehkä se on helppoa ja kivaa.

Ja kaikkia tunteita ei voi sivuuttaa tai siirtää pois, niistä voi tulla vaikka se syöpä. Tai hyvänlaatuinen kasvain, joka entiseltämieheltä kuulemma on just leikattu.

Että jos erosta on kulunut 3,5 vuotta, niin miten välit voi vain viilentyä. Tai eihän niitä välejä enää ole. Oikeastaan en haluaisi heitä kotiini rippijuhliin. Mutta kai se on pakko, kun tuovat ne kakutkin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Älä silti ota koko juhliin, pitäköön omansa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...