keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Valpuria

Vappu on työväen juhla ja niinpä sen kunniaksi annoin siivoojalleni potkut.

Eilen kun tulin töistä kotiin, niin oli lähinnä sotkettu, kamat levällään pitkin taloa, rahat tietenkin viety ja hupskeikkaa, mun valkoviini juotu. Keittiön pöydällä oli ollut avonainen miltei täysi pullo.
Ai että mä raivostuin! Olen tukenut tätä naista antamalla siivoushommia ja muuta pientä tukea, enkä ole välittänyt siitä että hän välillä "katoaa", vaan ottanut aina vastaan, kun hän on kömpinyt kolostaan. Mutta nyt riitti. Ei mullakaan ole ylimääräisiä rahoja jaella, siivouspalvelu on ollut henkisesti niin suuri apu, että silti se raha on jostain revitty. Ällötti ajatella, että se on täällä kuvitellut siivoavansa. No, toivottavasti oli hilpeä känni.

Siitä se vapputunnelma alkoi. Kuivin suin. Kun se valkkarikin oli jo juotu.

Keijun kanssa maattiin aatto kotona ja äänneltiin kummallisia ääniä koko ilta. Ja katsottiin meidän kahta pupua kun ne leikki. Niin, meillä on nyt kaksi pupua.... tottakai, sillä Niilo-kanin kaksoissisko Miina-kani jäi ilman kotia, niin tottakai sen uusi koti on meillä. Sain tästä varmemmaksi vakuudeksi 11-kohtaisen perustelukirjelmän made by Boheemikeiju, joten en jaksanut sanoa muuta kuin että joo, ota vaan toinenkin kani.

Semmosta.

Silmänilo laittaa mun tekstariverbaliikan koetukselle. Yhä edelleen se mouruaa, että haluaisi tavata. Tai nähdä. Vaikka ihan vaan silloin tällöin. Eilen sain pidellä itteäni, etten sanonut (rumasti) että lopeta jo! En halua nähdäkään sua! Tosin sunnuntaina oli niin yksinäinen olo, että melkein tekstasin sen tänne peiton alle. Onneksi en, en pääsisi siitä ikinä eroon. Voi, kun hän nyt löytäisi jonkun kivan tytön.

Lauantai-iltana päätin sosiaalistua ja lähteä baariin. Baarissa soitti meidän kouluaikainen legendaarinen bändi, joten aattelin että siellä varmaan olisi vanhoja tuttuja liikenteessä. Ja olihan siellä, koko baarillinen pariskuntia! Pariskuntia, joiden naisten elekieli kertoi että mene sinä miehetön munahaukka kauas minun miehestäni. Oijoijoi, kesti mulla hetken tajuta mistä moinen johtuu, mutta tottahan toki: statukseni on muuttunut, olen siis vain ja ainoastaan metsästämässä miestä itselleni. Joten varokaa kaikki, kynteni ovat teroitetut ja odotan vain hetkeä, joilloin hyökätä. Tsiisus.

Noh, ensi perjantaina uudestaan. Edessä bileristeily kollegaystävän kanssa. Kaukana kotikaupungin valvovien silmien alta kaksi kaunista vapaata naista lähtee laivalle. Korot kopsuu ja helmat heiluu ja kukaan ei tunne meitä! Ihanaa! -Joo, oli ihanaa niin kauan kun kuulin, että mun äiti on varannut siskonsa kanssa saman risteilyn.
Miksi, oi miksi? Niillä olis kaikki maailman päivät käytettävissä, miksi juuri perjantai? Ja ne, jotka äitini tuntevat, tietävät kyllä että ei siellä sukkaa kudota.
Mä paan jonkun peruukin tai muun naamion.

(Luin tän tekstin ja myönnän että naurattaahan mua jo itteänikin kaikki nää jutut.)

Parin tunnin päästä on lähtö vappulounaalle. Se on kivaa. Yli kymmenen vuoden ajan on perheseurapiirimme keskittänyt vapun juhlinnan vappupäivään. Perinne ei ole maailman myrskyissä katkennut (mä oon kyllä pitänyt pari välivuotta tässä) ja tänä vuonna pääsee perillisetkin mukaan. Reilut parikymmentä henkeä lähtee syömään, juomaan, nauramaan ja laulamaan.
Klo 12 he tulevat tänne alkukuohareille ja kajautamme parvekkeeltamme kevään alun kunniaksi suosikkilaulumme "Koivun oksaan korkealle". Tervetuloa kuuntelemaan!

Kevät on alkanut, elämäni kevät :)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...