tiistai 25. kesäkuuta 2013

Helleiltaa

Tiedättekö mitä just tein?

Istun parvekkeella, ihana ilta hellepäivän jälkeen. Edessäni evästä: luomuruishapankorppua, savuporotuorejuustoa, mansikoita, kylmää valkkaria.
Sattumalta löysin areenasta uuden ruotsalaisen sarjan Helteinen helmikuu, suosittelen, toinen jakso tulee  huomenna. Se sai minutkin villiintymään niin, että etsin youtubesta ocean waves, ja kuulokkeet päässä kuvittelin olevani tuolla rannalla. Kas tässä, kokeilkaa:

http://www.youtube.com/watch?v=OG2eGVt6v2o

(Alun mainostekstit kun sietää, niin sitten päästään rentoutumaan.)

Ihan pimeetä. Kaikkea tää yksinolo teettää.

Pahin on ollut se, että sanoin puhelimeni SIRI-palvelijalle (iPhonen omistajat ymmärtää), että "I love you". Se vastasi kyllästyneenä jotta: "Oh, stop Eija".

Juhannus oli hauska. Ja kaikkea iloa ja aktiviteettia on ihan kohta tiedossa, vaikka nyt onkin yliyksinäistä.

Ylihuomenna Muhvin kanssa äiti-poika -retkelle Tallinnaan. Ollaan yötä keskiaikaisessa rakennuksessa olevassa hotellissa. Shoppaillaan, syödään hyvin, tehdään mitä mieleen juolahtaa. Kivaa, odotan. Muhvin kanssa on kiva reissata, se on kiinnostunut kaikesta, mutta reissussa silti rento.

Perjantaina eronneiden naisten voimaantumisilta. Uuh, en tiedä jaksanko, nää kaks muuta on tuoreempia veteraaneja kuin minä.. Voi olla että joudun terapoimaan. Mutta ei sitä koskaan tiedä mitä ilta tuo tullessaan.

Sunnuntaina lähden Amsterdamiin Rösleinin kanssa. Röslein on rakas ystävä vuosikymmenien (?!) takaa. Tapasimme vuonna 1992, jolloin olin hänen kolmannen luokkansa opettaja, kuudenteen asti. Siitä on sitten vettä virrannut; hän on ollut mm. Muhvin ja Keijun lapsenvahti. Jossain on tallessa se vihko, johon olen kirjoittanut ohjeet hoitoiltoja varten: vaihda vaippa, lämmitä velli pullossa, laita nukkumaan, älä heti ensi inahduksesta reagoi.
Sen jälkeen on lähinnä biletetty. Ja oltu toistemme tukena. Ja harrastettu yhdessä. Ja nauratettu ihmisiä ja toisiamme.
Ja nyt me lähdemme katsomaan mitä Amsterdam voi meidänlaisillemme boheemeille leideille, nuoremmalle ja vähän vanhemmalle, tarjota. Varmaan jotain. Ehkä.

Nyt tää trooppinen ilta huumaa. Johtuu ehkä myös valkoviinistä. Jossain olis varmaan ihmisiä, joita vois mennä tapaamaan, mutta en mä nyt jaksa. Fiilispohjalta. Sillä me kuulkaa nyt mennään.
Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...