sunnuntai 4. elokuuta 2013

Rippijuhlat viikon päästä

Tässä sitä vaan rentoillaan, vaikka viikon päästä talo on täynnä vieraita ja käsillä on nuoren neidon juhlapäivä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eli mikäs tässä.

Paljon on jo valmista, niinkuin esimerkiksi:

Asut
Keijulla on jo viime kesänä kirppikseltä löytynyt vihervalkoinen hauska mekko. Maksoi 3 euroa. Muhvi mahtuu kuin mahtuukin vielä pukuunsa, onneksi hän on tuota spagettilapsi -tyyppiä, eli kasvaa vain ylöspäin.
Minullakin on kirppismekko, mutta se olikin sellainen löytö, että oksat pois. Uniikki Voglian käyttämätön musta kotelomekohkon tyyppinen, jossa musta-shampanjan väriset satiiniosiot. On vaikea selittää. Mutta nätti on ja tyylikäs ja sopiva. Hinta 12 e.
Ja tottakai kampaajat ja kynnet ennen juhlaa. Keijulle leiskuva oranssi tukka!

Talkooväki
Torstaina lauluyhtyeen naiset tulevat siivoamaan, perjantaina perheystävät laittamaan katoksia ja pöytiä ja lauantaina varmaankin joku auttamaan ruokavalmisteluissa ja kaupparetkissä. Olen ylpeä itsestäni, että olen saanut pyydetyksi apua. En ole (ollut) siinä kovin hyvä.
Ja itse juhlapäivänä keittiöön ja tarjoiluun avuksi saapuu supertehokas työkaveri tyttärineen. Ei huolta.

Tarjoilu
Täytekakut tulee entiseltämieheltä ja nykyiseltävaimolta. Tuokoon ihan mitä vaan, varmaan hirveet paineet :) Karjalanpiirakkaa (suoraan Savosta siskolta), munavoita. Mansikka-feta-kana-rucola -salaattia. Lihapullia. Kinuskikissan neliöitä (kummitädin tekemiä). Minimuffinsseja. Karkkia. Kahvia ja mehua (nykyisenvaimon tekemää. Se kun on niin kunnollinen ihminen ja semmonen mehuntekijä. Ilmeisesti.)

Lihapullia oon jo tehnyt parisataa pakkaseen, mutta ne on oikeesti aika rumia. Eikä mua huvita paistella niitä yhtään enempää. Joten saattaa olla, että meillä tarjotaan Lidlin pakastelihapullia. Ne ei oo pahoja.

Minimuffinsseja Keiju on tehnyt jo keväällä 400 kpl. Ne on sellaisia makeisvuoassa olevia kökkäreitä, jotka kuorrutetaan vielä. Ihania.

Valokuvat
Jo alkukesästä otin Keijusta kuvia. Tyttö luonnonlapsi ilta-auringossa nurmikolla. Kanien kanssa ja ilman. Lähäreitä ja pehmennettyä utua.
Tein niistä mustavalkoisia, koska mallilla oli likaiset hiukset ja muutenkin meininki aika boheemi. Niistä tuli täydellisiä. Pakahduttavia.
Kuvat laitetaan oviaukkoon puotinaruun roikkumaan, siitä jokainen saa lähtiessään valita mieleisensä kiitoskortin, tai vaikka monta. Teetin niitä aika läjän.

Ohjelma
Kummitäti pitää puheen, ehkä yhdessä kummisedän kanssa. Heidenröslein ystäväni laulaa ja soittaa pianoa, ihan niinkuin teki Boheemikeijun ristiäisissäkin. Äitee itse ehkä kaivaa huilunsa ja soittaa jonkun kappaleen. Ja ripariväki tulee kitaroinensa ja laulattaa juhlaväkeä, ainakin Muhvin juhlissa laulu raikasi koko juhlakansan voimin.

Ja kaiken tämän tulee taltioimaan kameralle lauluystäväni. Sekin vielä.

Että siinä se sitten. Hyvät bileet.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...