sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Money talks

En lakkaa ihmettelemästä miten ihmeessä minä selviän talonpidosta, autosta, lasten kuluista ja yleensäkään kaikesta yhden ihmisen palkalla. Palkka on kyllä numeroina ihan kohtuullisen hyvä, mutta verotuksen jälkeen vankkaa suomalaista keskitasoa.

Hieman ylpeänäkin totean, että kai jotain osaan suunnitella, ennakoida, varautua, laskelmoida, jättää väliin, kun joka kuukausi rahat riittää. Loppukuusta täytyy kyllä jo laskinta käyttää, jotta tiedän suunnilleen paljonko teoriassa on rahaa per päivä. Se on itseasiassa varsin yksinkertainen ja hyvä keino tajuta missä mennään. Toinen hyvä keino on se, että pyrkii maksamaan kaikki laskut heti tilipäivänä. Ja suo itselleen oikeuden venyttää eräpäiviä seuraavaan tiliin asti tarvittaessa... Ja vielä tuli mieleen kolmas keino: pyytää kaikesta lasku kerran kuukaudessa: vakuutus, sähkö, vesi yms. Näin ei tule niitä joka toinen kuukausi kaiken tasapainon nyrjäyttäviä isoja laskuja.

Se mistä olen tinkinyt on omat vaateostokset. Se ei kyllä tarkoita sitä, että vaatteistani tingin, kekseliäisyys ja alelöytövainu on kehittynyt. Nytkin on päällä neulemekko 10e, Lindexillä tulee aleen aika nopeastikin uusia vaatteita, tämä viime viikolla minua odotteli siellä rekissä.
Uudet syksysaappaat löysin myös, Vagabondin konjakin väriset ihanuudet (kalliit 60e, puoleen hintaan alkuperäisestä, en voinut jättää kauppaan). Niiden kanssa mätsää täydellisesti HM:n alebleiseri, väri sama konjakki, materiaali sametti ja hinta 10e.

Lapsillekaan ei hankita mitä vaan, luulen, että heistäkin on tullut kovin alevainuisia. Hyvä juttu ja hyvännäköisissä rytkyissä hekin kulkevat.

Tietenkin voisin kaiken liikenevän laittaa tähän taloon, mutta niinkuin on todettu, että pidetään tätä nyt vain pystyssä, remontointi olisi jo aivan liikaa vaadittu.

Tässä kuussa on kyllä paljon ylimääräistä kulua: koulukuvat, nuorisoteatterin syksyn maksu, partion retkimaksuja, vanhojenpäiväristeilyn maksu, sitätätäjatota extraa. Täytyy kai käydä hätävaratilillä ja siirrellä jotain jonnekin, kunnes tilanne tasaantuu.

Ja se tasaantuu kummasti, kun veronpalautukset tulevat. Mikä on ihan mahtava juttu.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...