lauantai 21. joulukuuta 2013

Käännetty televisio

Istun olkkarin puolella, ruokapöydässä. Edessä viinipullo, noutoateria intialaisesta, kynttilät ja tännepäin käännetty televisio. Katson telkkaa, syön ja juon.

Ja jumalaisen kaunis joulukuusikin on tuossa luoteen suunnassa. Ehdittiin se lasten kanssa koristella ennenkuin he lähtivät.

Lähtivät.

Voi luoja miten väärältä se tuntui. Olen melko varma, että Keijukin nieleskeli. Oli sen verran tyly ja vihainen ja nopea lähtö. Muhvilla oli toisessa kädessä iso kassi, toisessa kanit ja naamallaan moottorisahauskypärä, että siinä ei tavallaan ehditty tunteita koodata kun halattiin.

Katsoin ikkunasta kun entinenmies ja nykyinenvaimo hakivat lapset. Päätin, että en itke. Juu, päätös kesti nanosekunnin. Sieltähän se tuli tsunamin lailla, tyrskyitku. Kapina kaikkea kohtaan; sitä kohtaan, että joulu ei ole enää joulu.

Ei se onneksi kauaa kestänyt. Laitoin herra Siilille viestin, että itkettää. Hän antoi 20 minuuttia itkuaikaa ja soitti sitten niitä näitä ja piristi mut raiteilleni. Tietäen kyllä, että hänen lastensa äiti varmaan itkee myös. Tai mistä minä tiedän itkeekö. Paitsi että tiedän, että hyvin monessa eroperheessä on ontto olo jouluisin.

Noh, lisää viiniä? Kiitos kyllä.

Siililään (kiitos Pohdiskelija nimestä) en mene tänään vielä. Huomenna sitten. Tänään piti mennä ystäväni kanssa syömään, mutta hänelle tuli este. (Ne taiteilijat..) Nyt sitten viihdytän itseäni yllämainituin keinoin. Päiväunetkin nukuin. Lomaluksusta.

Jouluaattona paistan kinkkua seuraavana päivänä syötäväksi. Aattoiltana ajan taas herra Siilin luo, siis myöhäisiltana. Konsultointien jälkeen olen päätynyt siihen, että ei vielä sukujoulupöytää. Viisas valinta varmaan. Huomenna lähden kyllä kummipoikasynttäreille aveciksi, sellaiset juhlat kuuluu jo asiaan.

Joulupäivän iltana täällä kotona kokoontuu meidän kolmikko, avaa paketit ja syö kinkkua, kylmäsavulohileipiä ja hodareita -toiveruokaa jokaiselle.

Hyvää joulua Sinulle, tee siitä ikimuistoinen. Tai ole tekemättä, jos siltä tuntuu.Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...